Leveransinformation


Fraktinformation

Kurerarna levererar mellan kl. 08.00 och 18.00 mellan måndag och fredag. Alla leveranser måste vara signerade för. Vid leverans inspekteras förpackningen för skador. Om det visar sig att produkterna är skadade, acceptera inte försändelsen.


Var kan jag skicka min beställning?

Budgivarna kommer till ditt hem- eller arbetsadress i Belgien, Danmark, Frankrike, Tyskland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Spanien, Sverige, Tjeckien, Finland, Polen och Förenade kungariket *. Observera att kurirerna inte levererar till postlådor.

* Tyvärr kan vi inte skicka till några utomeuropeiska departement och territorier i ovan nämnda länder, Kanalöarna, Gibraltar, Isle of Man, Isle of Wight, Shetlandsöarna, Andorra, Ceuta, Melilla, Kanarieöarna, Campione d'Italia , Città del Vaticano, Livigno, San Marino, Monaco, Büsingen am Hochrhein, Helgoland, Grönland och Färöarna. Eventuella beställningar adresserade till dessa platser kommer att avbrytas.
Hur kan jag spåra min beställning?

Klicka på spår- och spårnummer som du hittar i leveransbekräftelsemeddelandet. Gå sedan till spår och spår av kurirens hemsida, och fyll i ditt spår och spårnummer, som du hittar i leveransbekräftelsemeddelandet.

När skickar du min beställning?

Vi vill att du ska få ditt nya köp så snart som möjligt! Därför börjar vi förbereda dina beställningar så fort vi får din betalning. Om ett föremål du beställde är för tillfället slutsåld, försöker vi källa det från ett av vårt lager i andra länder och skicka det därifrån. I så fall kan beställningens och beställningstiden för ordern vara lite längre.

Om du lägger din order under helgen börjar vi behandla den på följande måndag.


Hur lång tid är leveranstiden?


Standard Leveranstider är 3-6 affärstider, om vi skickar skor från lageret i Nederländerna.

Standard Leveranstider är 8-12 affärstider, om vi skickar skor från lager i USA eller Asien.


Obs: Leveranstiderna som nämns av oss är endast indikationer och garanteras inte. Den senaste leveranstiden är 30 dagar. Vi försöker informera dig om eventuella förseningar, så långt det är möjligt. I den mån det är tillåtet enligt lag är vi inte ansvariga för några skador som följd av sen leverans.

Jag har fått något annat än vad jag beställde! Vad nu?
Ouch, vårt dåliga! I sällsynta fall kan det hända att ett felaktigt föremål skickas ut på grund av ett mänskligt misstag. Vänligen kontakta vår kundtjänst omedelbart för att informera oss om problemet. Vi kommer att göra allt vi kan för att lösa det för dig.
Ett objekt saknas från paketet. Hur kan du hjälpa?
Obs! Vi rekommenderar i allmänhet att vägra leveransen om ytterlådan verkar skadad, för ljus för innehållet eller manipuleras med. I så fall kommer paketet automatiskt att returneras till oss, och vi kommer att återbetala dig för varan / varorna.
Om du inser att ett föremål saknas efter leveransen, vänligen kontakta vår kundvakt omedelbart (i alla fall inom 2 dagar efter leveransen). Vårt team kommer att starta en undersökning med kuriren. Eftersom vi kanske frågar dig bilder av ytterlådan, snälla släng den inte bort. Om det bekräftas att varan förlorades under transport, kommer vi givetvis att återbetala dig för den eller de saknade produkterna.